En kontorpenn

30.08.2020William Killerudskrivesaker

Nå i august begynte jeg igjen å pendle til et kontor, for første gang siden starten av mars. Selv om det er vanskelig å vite hvor lenge det varer kjentes det godt å gi noen av skrivesakene mine fast plass ved kontorpulten. Det er første gang jeg tar med meg en fyllepenn, og det måtte litt eksperimentering til for å finne fram til den riktige.

En sort Lamy Safari med hetta på festet under en oransje strikk rundt en blå Traveller's Notebook.

Jeg landet på Lamy Safari i sort. Jeg har nemlig måttet skrive en type tekst jeg ikke har har gjort på lenge; møtenotater! Med det dukket det opp et behov for en penn som jeg raskt kunne åpne og lukke, og som var noenlunde profesjonell. Jeg sier noenlunde, for helt A4 er jo ikke Safari. Hetta og klipsen har et morsomt særpreg, og pennen kommer i en drøss med farger. I sort med sorte detaljer blir den ganske stilig og passer fint inn i møter.

En sort Lamy Safari sammen med andre skrivesaker i et åpnet gult pennal.

Jeg har gått for blekkpatroner på kontoret for enkelhetens skyld. For å fortsette det noe profesjonelle preget gikk jeg for blåsvart. Av papir har jeg testet den på Rhodia, Midori MD, og Moleskine. Sistnevnte er ikke bestevenn med fyllepenner, og denne pennen er intet unntak. Det går til nøds, men det blir merkbart med søl igjennom arket. På de to andre skriver den uten problemer.

Pennen ligger godt i hånda. Den har en formet grepseksjon som kan være litt elsk/hat fra hva jeg leser andre skriver om den. Jeg synes den var helt OK. Jeg foretrekker nok penner uten formet grep, men det er ingen dealbreaker for min del.

Alt i alt er jeg fornøyd med valget og kan fint anbefale en Lamy Safari som kontorpenn.

En sort Lamy Safari med hetta av oppå en Rhodia-notatblokk. På notatblokken er det skrevet om pennen og vist fram blekk av typen Lamy blåsvart.