"Hva har du skrevet med i sommer?"

02.08.2020William Killerudskrivesaker

Det spør Anders Kristiansen om i høstsesongens første innlegg på Fyllepenna.no. Kristiansen har hatt en fyllepennfri sommer, noe som var artig å se siden jeg selv har brukt noe av sommeren på å lære mer om andre skriveredskaper enn fyllepenner. Det finnes enormt mye variasjon i fyllepennverden, men det er jo langt fra det eneste skriveredskapet. Så denne sommeren har jeg sett litt nærmere på det mange starter med – blyanten!

Bare så det er sagt er jeg rimelig ny i blyantgamet. Likevel tenkte jeg det kunne være gøy å skrive ned hvor og hvordan jeg har lært mer, og erfaringen så langt. Og for å unngå forvirring – jeg snakker her om treblyanter, ikke mekaniske.

Top 5-listene på Pen Addict er gjerne startpunktet for meg, uansett kategori. Under Top 5 Wooden Pencils er det en fin liste med merker og modeller. Et tips er å følge kjøpslenkene. Ikke nødvendigvis for å kjøpe (tollgebyr + merverdiavgift kan gjøre ting dyrt), men nettbutikkene som spesialiserer seg på disse tingene har gjerne mye informasjon om både produktet og produktkategorien som helhet.

Jeg vil fremheve C. W. Pencils spesielt. De fører ulike prøvepakker, for eksempel Draw Your Day, Lefty, og Pencils for Pen Lovers. I tillegg har de informasjonssider som for eksempel Guide to Pencil Grades. For en gråblyant er ikke bare en gråblyant. Avhengig av innhold i kjærnen vil en blyant kunne lage en tykk, mørk, og uskarp strek – eller en tynn, skarp, men gjerne lysere strek. Hver blyant til hvert sitt bruk.

Siden jeg ble introdusert til Pen Addict og fyllepenner via podcasten med samme navn var det bare naturlig for meg å se etter en podcast dedikert til blyanter. Og ja, det finnes en podcast om alt. Erasable går igjennom det som er av nyheter i blyantsfæren, snakker med gjester fra blyant- og stationery-verden for øvrig, og lar praten gå. Vertene har sine egne Top 5-lister også.

Etter litt research bestemte jeg meg for tre varianter jeg gjerne ville prøve, mye basert på Pen Addict sine anbefalninger:

Jeg er heldig og bor i nærheten av Lush Dive som selger disse (og mangle fler) i singles i butikken.

Så langt har jeg testet og vært fornøyd med Camel Pencil HB. Den legger en fin strek uten altfor høyt trykk, holder godt på spissen, og ligger bra i hånden. Viskelæret funker OK, og jeg liker det sømløse designet uten noe synlig som holder det på plass. Jeg har brukt blyanten til å skrive noen sider i en notatbok og lage notater i margen på noen bøker jeg har lest gjennom sommeren. Neste ut blir nok Blackwing 602. Jeg er fortsatt ikke sikker på om jeg skal bruke Volumes 3 eller bare la den stå til pynt. Jeg mener, wow! 🤩

Til slutt sender jeg spørsmålet videre. Hva har du skrevet med?